2007. október 21., vasárnap

A Renault, a virsli, a szusi, a kenyér és a balett

A hamburgi Nordpol reklámügynökség már tavaly kimutatta foga fehérjét, amikor a franciák nemzeti ünnepe, július 14-e alkalmából szokatlan képi ötlettel tisztelegtek a Renault-k ötcsillagos ütközési tesztje előtt. A crash teszt videójukon a németek fehér virslijét, a japánok szusiját és a svédek sziromkenyerét karambolban hasonlították össze a franciák népi ételével a bagettel. A film itt látható: http://www.element-e.net/upload/file_441f13521493a.mov
Remélem még sokáig fent lesz a szerverükön és megfigyelhető, hogy energia elnyelésben a bagett a legjobb. Nálam elnyelésben viszont a szusi a nyerő, mert a nyers hal ilyen szendvics környezetben a legjobb. A nemzeti étkek mögött nem nehéz az autó márkákat felsorakoztatni. Az idei kreatív agycsavarás sem különb, de ebből kihagyták a németek a Renault konkurenseket. 10 Renault modellt, a márka valamennyi öt csillagos törésteszt eredményű autóját elvitték Dél-Afrikába és balettoztak velük a sivatagban. Nem úgy, ahogy egyszerű ésszel gondolnánk. A cseh filharmonikusok Offenbach zenéjét játsszák a háttérben, a képen pedig az autók táncolnak és.... zúzzák egymást. Frenetikus.
Itt az eredeti reklámfilm a tévének:

Itt pedig a háttérmunka is látszik. 10 autóval, három napig forgattak nemzetközi stábbal, amerikai kaszkadőr tanácsadókkal. Az autókat ütközéskor, ahogyan a gyári teszteknél, kötélen rántották egymásnak.

Nincsenek megjegyzések: